Korábban sütöttem, de akkor még betegeskedett a számítógép és nem tudtam beírni a receptet.
Van az a túrós pogácsa, ami 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 25 dkg vaj, só, összegyúr, kinyújt, megsüt. Szeretjük, elronthatatlan.
Ez más. Légies, könnyed, bár nekem úgy fejre álltak, mint egy részeg ember, alig találtam fotogén darabot.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg olvasztott margarin
1 pohár tejföl
1 tojás
csipet cukor
teáskanál só
3 dkg élesztő.
Reszelt sajt 20 dkg
Semmi faxni, a sajt kivételével mindent összegyúrunk.
Kinyújtjuk, szórunk rá reszelt sajtot. Összehajtogatjuk, 30 percig félre tesszük. Ezt még kétszer megismételjük.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, megkenjük, sajttal megszórjuk és forró sütőben megsütjük.
Isteni finom, gyorsan elfogyott.
Kis csalás volt benne, mert kaptam egy darab friss sajtot Erdélyből és azt reszeltem bele túró helyett. Azóta megsütöttem bolti túróval is, minimális a különbség.
Gyönyörűségesek! Eddig csak azt a 25 dkg- 25dkg alap túrópogit készítettem, de feltétlen vágyom egy ilyenre is. ki kell próbálnom!
VálaszTörlésSok sikert hozzá!
TörlésRemélem sikerül megsütnöm majd odakint.:):) Köszi a receptet :):) Pussz...majd jövök :):)
VálaszTörlésVárlak:) üdv a vendéglátóidnak:)
VálaszTörlésHuh, hibátlan :-))) Gyönyörűek!
VálaszTörlésKöszönöm !
TörlésJaaaaj... kit érdekel, hogy nem fotogének, most komolyan!? Előre is megköszönöm a receptet, mert rövidtávon ki lesz próbálva. :)
VálaszTörlésNem szokott ránk száradni:)
TörlésKedves Gondaanyu! Nekem már a face-n is megtetszett ez a recept, nem is csalódtam Benne/d/! :)) Hetente sütöm, isteni finom. Ez lett a nagy kedvenc és marad is....
VálaszTörlésÖrülök:):)
TörlésMinden nyújtásnál kell sajttal szórni, Éva
VálaszTörlésÉn mindegyiknél szórtam.
TörlésEzt mentettem! Látszik milyen pille, könnyű!
VálaszTörlésEz biztosan nagyon finom. Köszönöm a receptet, vasárnap nagylányom névnapjára megsütöm.
VálaszTörlésDe klassz, a fotók nagyon jól visszaadják mennyire könnyed, légies a tésztája...
VálaszTörlésGood day! I simply wish to give an enormous thumbs up for the nice information you’ve right
VálaszTörléshere on this post. I might be coming again to your blog for more soon.
Have a look at my page - before sunset 下潬before sunset 對白
Nagyon gusztusos!! Ha nem olvasztott a margarin nem lesz jó?
VálaszTörlésKöszi
Így volt írva a recept, én is olvasztottam. Mert valami gondot jelent, ha olvasztani kell?
Törlés