Kitettem a képernyőre az előző pogácsát.
Ági imád számítógépen
fényképeket nézegetni, jó, fényképeket nézegetni úgy általában, de a gépen van a zöme.
Meglátta a pogácsát és rázendített: podácsa, podácsa,
podácsa!
Minden fellelhető pogácsa fényképét szemügyre vettük, megbeszéltük, holnap sütünk !
Aztán ma különösebben nem mozdult rá, illetve…..azért
megkóstolta J
Mintha egy csapat kismadár repült volna be a konyhába, csipegetett, csicsergett, csipegetett. Meg teli szájjal is csak mondta, mondta:):)
Aztán elhessentettem, elcsalogattam, de kár volt, elesett, megütötte a lábát, vagy egy órán keresztül zokogott.
BINDER SIMI SAJTOS POGÁCSÁJÁT az Index Fórumán találtam valamikor. Jó párszor sütöttem, finom és kiadós.
Recept :
50 dkg finomliszt, 50 dkg rétesliszt.
25 dkg margarin
5 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
4 tojás sárgája
5 dkg élesztő
2 dl édes langyos tej
evőkanál só
sajt a tetejére
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatni. A margarint és a lisztet elmorzsolni, a többi hozzávalóval összegyúrni.
Fél órát meleg helyen pihen.
Kinyújtani, négyszer hajtogatni 30 perc pihenéssel.
Ujjnyi vastagra nyújtva kiszaggatni, forró sütőben megsütni.
A Tájház avatóján ez a pogácsa lesz sütve a kemencében.
A sajt a tésztába is kell vagy csak a tetejére? Éva
VálaszTörlésA tésztába is kell.
VálaszTörlésén is kérek!!!
VálaszTörlésNyersen ?
Törlés