2012. július 2., hétfő

Tökfőzelék másképp


Nem tudok már mihez kezdeni a cukkinikkel, muszáj főzeléket is főzni belőle. Egyébként is szeretjük:)

Azt hiszem ezentúl így főzöm a tököt, semmi rántás, nem fröcsköl, nem ég le, és különben is folyton olyanra akarnám, mint a Mama amit főzött , és sose sikerült.

Recept a Nők Lapja konyha c. újságból származik.

Két kicsi fehér cukkinit héjastól lereszeltem alma reszelőn.  Megsóztam, nem kell kinyomkodni a levét.
Serpenyőbe olívaolajat öntöttem, bele tettem a reszelt tököt és a saját levében megpároltam.
Ez max. 5 perc.  Egy evőkanál 10 %-os ecetet, kis cukrot vagy édesítő szert és összevágott kaporlevelet tettem bele, végül egy kis pohár tejföllel elkevertem.

Hidegen ettük.




4 megjegyzés:

  1. Ma úgyis tököt akarok főzni :)

    VálaszTörlés
  2. Főzz belőle lekvárt! Citrommal ízesítsd! Isteni!!! Nálunk mindenki imádja, főleg a férjem, aki eleinte nagyon viszolygott a gondolatától.:)

    VálaszTörlés
  3. A tökfőzeléket mi is szeretjük, lekvárral még nem csináltam :)

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jol hangzik,imädom a tökfözeleket!:)

    VálaszTörlés