2013. január 31., csütörtök

BAGEL

Jó ideje szemezek már vele.  Aztán    VIZICSIBE   megsütötte, és akkor én is nekifogtam.
Múlt héten betegápoló  nagymama voltam, és nagy sikert arattam a bagellel.  Zsófi megevett másfelet, pedig nem kis darabok, és ő nem egy  nagyevő. Juli kettőt, óvoda után.

Nem sodorgattam, hanem kilyukasztottam a közepét .

Cukros vízben főztem 15-20 másodpercig mindkét oldalát.

Különböző magokkal szórtam meg.  (Na jó, itt a bal sarokban azon barnacukor van:)

Húsz perc kellett, hogy megsüljenek.




A recept pedig:   60 dkg liszt
     3 dl víz
1 tojás
teáskanál só
teáskanál cukor
1 dkg vaj
evőkanál étolaj
negyed kocka élesztő

És lépésről - lépésre így csináltam.



3 megjegyzés:

  1. nagyon mutatósak lettek :):)

    VálaszTörlés
  2. bakker))), ez igen jól néz ki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Finom is, és nem száradós. Kicsit édeskés a külseje, de máshol olvastam, hogy szódabikarbónát tesznek a vízbe, mint a bajor perecnél.

      Törlés