2013. február 7., csütörtök

Banánkenyér

Már pont ideje lenne, hogy véget érjen a tél.  Ma bementem a boltba, és minden  nő aki bent volt,-  na nem sokan, kis falu, kis bolt -  sütni akart. Egyik tejet vitt a palacsintához, a másik bevonócsokit a linzerre, én meg banánt meg kókuszreszeléket.
A tetejébe a TV Paprikába olyan, de olyan süti receptek vannak!!!!!!! Ajjaj...

Azt meg már százszor megfogadtam, hogy olyat nem sütök, amit százvalahány fokon kell, mert a gáztűzhelyet nem igazán tudom beállítani. Most is csak félidőben, és úgy, hogy fakanlat  dugtam az ajtóba, na így lett 170 fok a sütőben. Szerencsére nem égett meg még az alja sem:)




Hozzávalók:  2 tojás
     12,5 dkg Ráma
17,5dkg barna cukor
kiskanál vanília aroma
40 dkg banán
14 dkg darabos mogyoróvaj
22 dkg liszt
kiskanál fahéj
kiskanál sütőpor
kiskanál szódabikarbóna

A cukrot a vaníliával és a margarinnal elkeverjük, egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.  Eztán belepakolunk minden más  hozzávalót és elkeverjük.
Püspökkenyér-, őzgerinc formában de talán még muffin formában is lehetne. 160 fokon sütjük. Egy óra legalább kell, de ha elejétől 160 fok a 160 fok, akkor több is, tűpróbáig.

Kihűtjük és megkóstoljuk. 
Tea, kávé mellé, reggelire, uzsonnára.


4 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...