2013. március 8., péntek

...ne csak együnk, igyunk is !



Nem akármilyen pinceajtó van a képen, hanem  MAURER OSZKÁR   pincéjébe lehet rajta bemenni.  Maga a pince a Vajdaságban Hajdújárás településen van.
Tegnap a borász szakma élvezetesebb részét  választottuk, és elutaztunk látogatóba, borkóstolóra.
Jók az ilyen látogatások, mert egyrészt tanulunk, ellesünk ötleteket, összehasonlítunk. Persze, magunkat a vendégfogadóval. meg az ő borait a miénkkel.
Maurer Oszkárnak Hajdújáráson és a Szerémségben,  Karlócán vannak szőlői.  Régi magyar fajtákat termeszt elsősorban és készít belőlük finom borokat.
Vannak világfajtái is, de azokkal saját bevallása szerint is nehezebben boldogul.

Kóstoltunk Kövidinkát, Mézesfehéret, Bakatort, Szerémi zöldet, Rajnai rizlinget, Kadarka sillert, Merlot, egy vörös  küvét, Pinot Noirt, és egy késői szüretelésű Olaszrizling, Rajnai Rizling házasítást.
Kaptunk ebédet, erdei gombákkal főzött marhapörköltet, kéksajt mártással leöntött krumpli nudlival, nahát még ilyen finomat!

Néhány fotó:




Nekem a borok közül a Szerémi zöld és a Bakator tetszett legjobban.

Ezután újra a kisbuszba ültünk és irány Temerin , a Dujmovics pincészet!  
Érdemes végigbogarászni a  HONLAPJUKAT, alapos és élvezetes.

A Lacit régóta ismerjük, volt szőlője, pincéje Hajóson, aztán amikor rendbe jöttek a dolgok otthon, akkor odahaza építette meg a pincéjét a nagyszülei régi birtokán.  

A szokásos jókedvével és szeretetével fogadott bennünket, ő is és a családja is.
Megnéztük a pincét, az új épületet, a borkóstolót, és a borokat.















Vacsorát is főztek nekünk, malac sült volt francia salátával és sült paprika salátával, desszertnek pedig almás baklava.
Zene is lett, mert a Dujmovics testvérek és barátaik között, akik szintén eljöttek , sokan zenélnek. Tangóharmonika, fuvola, tambura gondoskodott a jókedvről.

Jó barátok, jó étel, kiváló borok. Kell több egy vidám estéhez?


ui.: Töredelmesen bevallom, én minden bort megittam:)  Csak kóstolásnyit kértem, az ujjnyi mennyiség a pohár alján.  A Maurer pincénél a végén elég jó kedvem, kedvünk lett, de az autóban kis szunya után  szalonképesen érkeztünk Temerinbe. Ott meg nem volt gond, helyben voltunk :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...