2013. május 25., szombat

Angolosan

Nagy betűkkel hirdették, hogy szedd magad !  Gondoltuk, hazafelé útba esik, legalábbis minimális kitérő, a bolondnak is megéri.
Mikor odaértünk kiderült, hogy max. a féléretteket lehetett volna böngészgetni, így megfordultunk és otthagytuk.
Bosszantott a dolog, már elterveztem, hogy dzsem, befőtt, desszert és mi minden készül majd a szedett szamócából.
Aztán Kalocsán a lámpánál az utcán árultak, így vettünk 3 kilót. Na ebből se dzsem, se befőtt, mert megesszük, de legalább süti az lett.  Vagy desszert. Pite, ahogy Nigella csinálta.


A szamócát lemostam és egy sütőedénybe tettem. Egy rebarbara levélnyelet is belevágtam,  csak mert van.



Szórtam rá őrölt mandulát és barna cukrot.
Két marék mandula szeletet szárazon megpirítottam.
12 dkg lisztet 7,5 dkg vajjal  elmorzsolta, tettem bele 5 dkg cukrot, kis fahéjat és a mandulát.


Ráöntöttem a gyümölcsre.
180 fokos sütőben fél óra alatt megsült.


A kisülő levet az őrölt mandula felszívta, amit nem, az kell hogy jó kis szaftos legyen a desszert.



Szép fotót nem hiszem . hogy tudnék róla, de egy finom, gyors édesség. A tévében tejszínt öntöttek köré, az nem volt, sőt vanília fagyi sem, így magában voltunk kénytelenek megenni:)

3 megjegyzés:

  1. Szerintem ez magában is isteni volt:)

    VálaszTörlés
  2. Én sem tiltakoznék egy szelet ellen így magában... :-D

    VálaszTörlés
  3. még soha nem sütöttem morzsás süti, lehet ideje lenne megpróbálni? :)

    VálaszTörlés