2013. augusztus 9., péntek

Virslisaláta

Ilyen kánikulában  kinek van kedve egész délelőtt a tűzhely mellett álldogálni?
Ez egy gyors, kevés főzést igénylő ebéd.  Még az se lehet a kifogás, hogy nincs benne hús:)


Kell hozzá:  2 paprika, egy sárga és egy piros. 
3 nagyobb főtt krumpli
20 dkg főtt kukorica
5-6 kis csemege uborka
2 szelet gouda sajt

Az öntethez:  2 evőkanál étolaj
2 evőkanál  uborkalé
2 evőkanál fehér borecet
1 dl tejszín
csipet só
kiskanál cukor
frissen őrölt bors
kis őrölt paprika

Elkészítése:  A paprikákat, a krumplit  kockára vágjuk. Az uborkát, a virslit karikákra, a sajtot csíkokra.
Salátás tálba tesszük, hozzáöntjük a kukoricát.

Az öntetet összekeverjük, ráöntjük, meghintjük snidlinggel. Hűtőbe tesszük tálalásig.


Na jó, leves  nem lesz:) De kel a kakaóscsiga tésztája:):)

2 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...