2014. február 27., csütörtök

Hentestokány


Szeretjük a szaftos ételeket.  Borosan, majorannásan szoktam főzni tokányokat , ez most új volt. A Mindmegette oldalról  van a recept.

Hozzávalók : 50 dkg  sertéscomb
egy nagyobb vöröshagyma
10 dkg szalonna
10 dkg füstölt sonka
3 gerezd fokhagyma
2-3 csemege savanyú uborka
1 evőkanál sürített paradicsom
só, bors
kiskanál liszt

A  szalonnát kockára vágjuk és elkezdjük sütni. Amikor kiengedi a zsírját rádobjuk az apróra vágott hagymát, az össze zúzott fokhagymát és együtt sütjük , fonnyasztjuk tovább. Ha eléggé megfonnyadt, rátesszük a csíkokra vágott húst, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a paradicsomot is és fedő alatt kis lángon pároljuk. 
Ha félig megpuhult a csíkokra vágott sonka is mehet bele. 
Mikor teljesen puha, egy kiskanálka liszttel behabarjuk, és hozzá keverjük a szintén csíkokra vágott uborkát és kész is van.


Körete lehet sült krumpli, krokett, rizs, tészta, ki mit szeret.

Karajból csináltam, nem tetszett, szálkás maradt a hús, és legközelebb a paradicsomot is kihagyom. Ezektől eltekintve finom volt, ajánlom mindenkinek jó szívvel. 

1 megjegyzés:

  1. hát egy valamit nem szeretek, és ezek a tokányok, mindenféle tokány...

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...