2014. február 9., vasárnap

Mustáros tejfölben sült karaj


Ezt nagyon régóta főzöm, nem is értem miért nincs   még itt?
Nagyon egyszerű és nagyon finom.

Hozzávalók:  1 kg karaj (fejenként egy szelet bőven elég)
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál mustár
só bors étolaj
5 dkg trappista sajt


Karajt 1 cm -es szeletekre vágtam, enyhén kiklopfoltam és enyhén megsóztam.

2 evőkanál mustárt egy kis pohár tejföllel összekevertem, megborsoztam. A hússzeletek mindkét oldalát egy-egy  gyors mozdulattal bele mártottam. Nem baj ha nem lesz mindenhol tejfölös.
Kiolajozott sütőtálba félig egymásra téve tettem a szeleteket. 


A maradék tejfölt rá tettem.


Lefedve kell sütni egy órát. Ha van teteje a sütőtálnak, akkor a sajtot rá lehet reszelni a sütés kezdetekor. Én fóliát tettem rá, és az összes sajt rátagadt, így amikor levettem róla újra kellett reszelni rá.


Szépen rápirult a trappista.


Főtt krumplival és  olajos paprikával  tálaltam.

Aki jó volt, és megevett mindent az kapott még  sütikét is.

1 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...