2016. december 6., kedd

A Mikulás puttonya

1980 volt az első év, amikor a János Mikulás lett.  Minden évben van valami emlékezetes mondat, gesztus a gyerekektől, amit őrizget és szívesen visszaemlékszik rá.

Az óvodásoknak a Mikulás még varázslatos, ők még elhiszik a mesét, aztán ahogy iskolába mennek "felvilágosítják" őket a nagyok.
De az elsősök még  átmenet, ők még inkább hiszik a csodát.

Kicsi iskola a miénk, csak alsó tagozat. Vannak gyerekek a szomszéd településekről is néha.

Ma az ajándékosztás után nagy közös fotózkodás volt.


 Egyik kisfiú addig addig helyezkedett, hogy a Mikulás közelébe egészen közel férkőzött, majd a fülébe súgta, hogy ne hallja más .

- Megkaptad a levelet ??

Mit mondhat erre egy Mikulás?? Hát csak azt, hogy igen, persze, hogyne !

Hazajött és nem hagyta nyugodni a dolog. Mert biztos, hogy a gyerek szülei tudják mi áll a levélben. És ha nem azt kapja a kisfiú? Örökre csalódik.  Telefon az iskolába, tudják-e a szülők számát, pont nem érsekhalmi kisfiúról van szó. Iskolában tudták.
Anyuka vette fel.

Na mit gondoltok , mit kért a kisfiú a Mikulástól ?????
Egy kiscicát !

Mondhatjuk, ilyen nincs !  Mi itt küzdünk jó hónapja, hogy gazdát találjunk az égből pottyant cica seregnek!  Viccből mondtam, hogy majd teszünk a puttonyba párat :)

Anyuka nem mondott nemet, de megbeszélte még a többi  családtaggal, megnézték a kínálatot és a Bambit kiválasztotta a kisfiú.


Mivel a Mikulásnak amúgy is fellépése van a szomszéd faluban, hát ugyan nem a puttonyában de a kissé viseltes macskakosarunkba viszi a Bambit annak a kisfiúnak.


Én teljesen meghatódtam. Remélem sok sok örömet fog adni ez a kiscica a Szabolcsnak is és a szüleinek is.

És felejthetetlen emléket a Mikulásról.

Itt egy MÁSIK  kedves történet.

3 megjegyzés:

  1. Ej, de "helyre" Mikulás a János! :)
    A cicás kérésről az a véleményem, hogy ez is bizonyítja, nincsenek véletlenek az életben. Vagyis az egész életünk véletlenek sorozatából áll. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod nekem is jutott eszembe, hogy lehet ezért a kérésért születtek ide a macsekok :)

      Törlés
  2. Ez egy nagyon szép történet a te melegszívű János-Mikulásodról ♥♥

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...