Szombatonként a biopiacon mindenféle dolgot lehet kapni. Csicseriborsót is. Manapság kevesen főzik, eszik, pedig régen biztosan ismerték, ha már a gyerekdalokban is benne van.
Itt várakozott a doboz csicseriborsó a kamrapolcon egy ideje. Krumplit annyiszor eszünk, nem volt kedvem hozzá vasárnap. Így elővettem csicserit, egy kis zöldhüvelyű zöldbabaot és belőlük lett a köret.
A csirkét grillcsirkének sütöttem, beszórtam fokhagymás fűszerkeverékkel kívül-belül, ráültettem a kerámia sütőalkalmatosságra, betekertem alufóliába, és két és fél óra alatt gyönyörűen megsült.
A zöldbabot enyhén sós, citromos vízbe, amibe egy gerezd fokhagymát is beledobtam , roppanósra főztem.
Kis olajon lilahagymát pároltam, csak egy kicsit, leöntöttem a borsó levét, rátettem a hagymára, sóztam, borsoztam és tálaltam.
Bátran ajánlom mindenkinek a csicseriborsót, nagyon finom. Puha krémes, mint a bab, és édeskés, mint a csemege kukorica.
Egy pohár fehérbor jól illik utána.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Lakodalmas vagy sváb kifli
Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül. Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése