2009. május 28., csütörtök

Az én epertortám

Ezzel talán én vagyok az utolsó, mindenki megsütött néhány epertortát már.
Névnapra megyünk, és az ünnepelt kedvence a szamóca.

Így készítettem:

Sütöttem 3 tojásból piskótát. Benne hagytam a tortaformában kihűlni.

3 pohár epres joghurtot egy tálba öntöttem, összekevertem 25 dkg túróval.
2 dkg zselatint feloldottam, hozzákevertem.
4 dl tejszínt (Hulalát) kemény habbá vertem, ezzel összeforgattam.

A krém felét a tésztára tettem, megszórtam 25 dkg négybe vágott eperrel, majd a krém másik felét is rátettem. Palacsinta késsel szépen elsímítottam és leveles eprekkel díszítettem.

2 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy már mindenki túl van rajta, de ez mégis egy csodaszép darab lett!!!

    VálaszTörlés