Ezzel talán én vagyok az utolsó, mindenki megsütött néhány epertortát már.
Névnapra megyünk, és az ünnepelt kedvence a szamóca.
Így készítettem:
Sütöttem 3 tojásból piskótát. Benne hagytam a tortaformában kihűlni.
3 pohár epres joghurtot egy tálba öntöttem, összekevertem 25 dkg túróval.
2 dkg zselatint feloldottam, hozzákevertem.
4 dl tejszínt (Hulalát) kemény habbá vertem, ezzel összeforgattam.
A krém felét a tésztára tettem, megszórtam 25 dkg négybe vágott eperrel, majd a krém másik felét is rátettem. Palacsinta késsel szépen elsímítottam és leveles eprekkel díszítettem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Lakodalmas vagy sváb kifli
Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül. Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
Lehet, hogy már mindenki túl van rajta, de ez mégis egy csodaszép darab lett!!!
VálaszTörlésBizony, egyetértek.
VálaszTörlés