A nem mindennapi ételek közé tartozik. Becses vendégeknek, ünnepekkor készítem, vagy ha valakiket nagyon "meg akarok főzni" .
Így készül:
Hozzávalók: 4 személyre 10 dkg mazsola
2 dkg vaj
evőkanál liszt
citrom és narancshéj, fahéj
vörösbor
A vajat felolvasztjuk, kicsit megfuttatjuk rajta lisztet. 2 dl húslevessel fölöntjük, símára keverjük. Beletesszük a megmosott mazsolát, egy kocka cukrot, a fűszereket. 3-4 dl bor kell bele, ne legyen sűrű a mártás.
Kb. 5 percig főzzük, amíg a mazsola megfő.
Nem kell aggódni , a borból az alkohol elpárolog, az íze viszont különlegessé teszi a mártást.
Én főleg főtt húsok mellé tálalom.
A mártáshoz használt vörösbort kínálhatjuk mellé.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni :)
VálaszTörlés