Így készül:
5 kg szilvát húsdarálón ledaráltam. Lábasba öntöttem a nem túl szép darálmányt, 45 percig főztem. Amikor állandó keverés mellett folyamatosan forr, onnantól kell számolni.
Jókat poszog, vigyázni kell, mert forró és éget.
45 perc után beleöntöttem 1 kg kristálycukrot, 5-6 vaníliáscukrot, 2 dl rumot.
Így még további 15 percig főztem, majd üvegekbe töltöttem és betakargattam.
Nagyon finom fűszeres lekvár. Nem lesz kemény, de palacsintába, rizskoch mellé, meg persze kenyérre kalácsra is kiváló.
Szeretem a lekvárokat, reggelire 1 vajas pirítóson egy pohár tejjel remek kezdés.. Szilvalekvárom nincs, pótolnom kéne.. Hány üveggel lett ebből a mennyiségből?
VálaszTörlés12 kis 3 dl üveggel lett. Nekünk elág ennyi egy évre ilyen lekvárból.
VálaszTörlésÉn kaptam belőle:)))
VálaszTörlés