2009. augusztus 9., vasárnap

Szicília torta

Bevallom , Csokiparány kókuszos csokis tortáját szándékoztam elkészíteni ma. De a boltos a kezembe nyomott néhány limettát, amit múltkorjában rendeltem nála.
Így ez a desszert lett a nyerő. Ami késik nem múlik, a kókuszos is el fog készülni hamarosan.

Az újságban ez volt az ajánlás:

" A várva várt desszert több egyszerű édességnél: frissítő, akár az erdő susogása. "

Hozzávalók: tészta: 50 gr kukoricapehely
50 gr pirított kenyér
50 gr babapiskóta
125 gr vaj

Krém és díszítés: 8 lap fehér zselatin vagy egy csomag zselatinpor, 20 gr
4 limetta, zöld citrom
500 gr joghurt , 3 Millit vettem
100 gr cukor, 50 ml citromlé
250 ml tejszín

Így készül: a tésztának valókat összetörjük. Az olvasztott vajjal elkeverjük és egy 26 cm-es tortaformába nyomkodjuk, hűtőbe tesszük.

2 citrom zöld héját lereszeljük, félreteszszük.
A citromokat kifilézzük. Késsel, mint az almát meghámozzuk , és a belső hártyák közül kivágjuk a gyümölcs húsát. Kistányér fölött dolgozzunk, hogy a levét is felfogjuk.

A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk.

A joghurtot összekeverjük a cukorral és az 50 ml citromlével. A zselatint mikróban addig melegítjük, hogy feloldódjon, majd vékony sugárban a joghurthoz adjuk.
A tejszínből habot verünk.
Mire kész a hab, a joghurt is elkezd keményedni a zselatintól.
Összekeverjük a tejszínhabot és a joghurttot, majd hozzáadjuk a zöldcitrom gerezdeket.
A tortaformába símítjuk, rászórjuk a citromhéjat és a hűtőbe tesszük.

Hűtőbe tesszük dermedni.
Tálaláskor citromfű levelekket és citromszeletkékkel díszítjük.

12 szelet lesz belőle, kalóriatartalma szeletenként 260 kcal.

Kezdőknek is ajánlom, kevés munkával egy fenomenális desszertet készíthetünk, gyönyörű, frissítő, finom.


4 megjegyzés:

  1. Fantasztikusan néz ki ez a torta, gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik a díszítés, egyszerű mégis összhangban vannak a szinek!

    VálaszTörlés