2009. november 27., péntek
káposztás batyu
A mostani Nők Lapjából van a recept.
Kell hozzá egy csomag leveles tészta
15 dkg húsos füstölt szalonna
15 dkg lángolt kolbász
50 dkg savanyú káposzta
egy tojás
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük.
Közben a kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát kockákra vágjuk.
Serpenyőben megsütögetjük a szalonnát, rátesszük a kolbászt, amikor már engedi a színét akkor rátesszük akáposztát. Ezt én összevagdostam, mert nagyon hosszú szálas volt.
15 percig pároljuk. Langyosra hűtjük.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk.
Nekem van egy konyhai eszközöm, amivel tudok ilyesmiket csinálni. Ha nincs akkor egy nagy fánkszaggatóval, vagy bögrével tenyérnyi kerek formákat szúrunk ki, bár szerintem csücskösre is lehet akár.
Mindegyikbe teszünk egy kanálnyi tölteléket, a szélét megkenjük tojással, összenyomkodjuk. A tetejét tojással kenjük és forró sütőbe megsütjük.
Túl sok volt a töltelék, ezért bedagasztottam fél kiló lisztből tésztát, az most sül még.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba. Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
Te teljesen az én szájamíze szerint sütsz-főzöl :):)
VálaszTörlésGondaanyu, a hozzávalók első sorában szerintem húsos szalonnát akartál írni, nem húsos füstölt kolbászt:-)
VálaszTörlésKöszönöm Gabojsza, úgy látszik a kolbászra koncentráltam :)
VálaszTörlésTudod Csibe, egy évjárat vagyunk :)