2009. november 27., péntek

káposztás batyu



A mostani Nők Lapjából van a recept.

Kell hozzá egy csomag leveles tészta
                 15 dkg húsos füstölt szalonna
                 15 dkg lángolt kolbász
                 50 dkg savanyú káposzta
                 egy tojás

A leveles tésztát szobahőmérsékleten  kiengedjük.
Közben a kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát  kockákra vágjuk.

Serpenyőben megsütögetjük a szalonnát, rátesszük a kolbászt, amikor már engedi a színét akkor rátesszük akáposztát. Ezt én összevagdostam, mert nagyon hosszú szálas volt.
15 percig pároljuk.   Langyosra hűtjük.

A tésztát vékonyra kinyújtjuk.
Nekem van egy konyhai eszközöm, amivel tudok ilyesmiket csinálni. Ha nincs akkor egy nagy fánkszaggatóval, vagy bögrével tenyérnyi  kerek formákat szúrunk ki, bár szerintem csücskösre is lehet akár.
Mindegyikbe teszünk egy kanálnyi tölteléket, a szélét megkenjük tojással, összenyomkodjuk. A tetejét tojással kenjük és forró sütőbe megsütjük.


Túl sok volt a töltelék, ezért bedagasztottam fél kiló lisztből tésztát, az most sül még.

3 megjegyzés:

  1. Te teljesen az én szájamíze szerint sütsz-főzöl :):)

    VálaszTörlés
  2. Gondaanyu, a hozzávalók első sorában szerintem húsos szalonnát akartál írni, nem húsos füstölt kolbászt:-)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Gabojsza, úgy látszik a kolbászra koncentráltam :)

    Tudod Csibe, egy évjárat vagyunk :)

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...