Egy gyorsan elkészülő, könnyű, ízletes vacsora.
Először a galuskának fogjunk hozzá.
4 tojás sárgáját 3 dkg vajjal és 6 dkg reszelt sajttal összekeverünk. Hozzáadjuk a tojás fehérjéből vert kemény habot, összeforgatjuk, majd 20 dkg búzadarát teszünk hozzá. Sózni óvatosan kel a sajt is sós, őrölt borssal fűszerezzük.
Először lágynak tűnt, de mire felforrt a víz a dara megszívta magát és jó lett az állaga.
A főzővízbe tegyünk húsleves kockát és két kanállal szép galuskákat tudunk szaggatni.
Amikor feljöttek a víz tetejére, zárjuk el a tüzet alatta és fedjük be. Míg a mártás elkészül a galuska is szépen megdagad a gzben.
Gombamártás: egy fej vöröshagymát megpárolunk, majd hozzáadunk 50 dkg champignon gombát szeletekre vágva. Sózni borsozni ízlés szerint. Puhára pároljuk.
Petrezselyemzöldet hintünk rá, tejfölt adunk hozá, megrottyantjuk és tálalhatjuk.
Felnőttek feltétlenül igyanak utána egy pohár jól behűtött fehérbort !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Végre megtaláltam, biztos ki fogom próbálni.
VálaszTörlésnagyon jó vega ételnek is! :):)
VálaszTörlés