2010. január 6., szerda
Zsályás krumplileves
A mai Nők Lapjában Bereznay Tamás ajánlja ezt a levest.
Krumpli termett a kertben, zsálya nől a ház sarkánál, tejföl van a hűtőben. Így hát nekifogtam.
Négy személynek kell egy rendes fej vöröshagyma
60 dkg krumpli
evőkanál tejföl
egy csokor zsálya
A hagymát apróra vágva megpárolni olajon. Felönteni 2 liter vízzel. Amikor felforrott akkor beletenni a 2 cm-es kockákra vágott krumplit. Ételízesítővel ízesíteni.
Lassú tűzön puhára főznia krumlit. Belevágni a zsályát, majd a tejfölt egy merőkanálnyi forró levessel elkeverni és a leveshez adni. Borecettel, citromlével savanyítani.
Aki szereti az ilyen savanykás leveseket annak feltétlen javaslom, gyorsan kész, alig kell hozzá valami és nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése