2010. január 6., szerda

Zsályás krumplileves



A mai Nők Lapjában  Bereznay Tamás ajánlja ezt a levest.
Krumpli termett a kertben, zsálya nől a ház sarkánál, tejföl van a hűtőben.  Így hát nekifogtam.

Négy személynek kell egy rendes fej vöröshagyma
                                  60 dkg krumpli
                                  evőkanál tejföl
                                  egy csokor zsálya

A hagymát apróra vágva megpárolni  olajon.   Felönteni 2 liter  vízzel.  Amikor felforrott akkor beletenni a 2 cm-es kockákra vágott krumplit.  Ételízesítővel  ízesíteni.
Lassú tűzön puhára főznia krumlit. Belevágni a zsályát, majd a tejfölt egy merőkanálnyi forró levessel elkeverni és a leveshez adni.    Borecettel, citromlével savanyítani.

Aki szereti az ilyen savanykás leveseket annak feltétlen javaslom, gyorsan kész, alig kell hozzá valami és nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...