2010. február 1., hétfő
Gombafasírt
Kaptam szombaton egy szatyor laskagombát, meg aztán ennyi hús után jól esett a hústalan ebéd tegnap.
25 dkg gombát a késes mixerrel összedaraboltam. A tönkjét levágtam előtte, de a szárából amit lehetett rajta hagytam.
Tálba öntöttem. Picit megsóztam, borsoztam, kis majorannát szórtam rá.
Két evőkanál liszttel, és egy száraz, lereszelt kiflivel meghintettem, két tojással összegyúrtam, kevertem.
Ha van petrezselyem zöldjét lehet bele tenni.
Zsemlemorzsában forgatva kisütöttem.
Krumplipürével és szilvakompóttal tálaltam.
Meglepően finom lett, anyám is megette szó nélkül, nem vette észre , hogy gombából van.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Bizony, sokmindenből lehet hús nélküli fasírtot készíteni és csak a fűszerezésen múlik, hogy ugyanolyan íze is lehet, mint az eredeti fasírtnak.
VálaszTörlésSokféle zöldségből és gabonából készítettem már fasírtot, de gombából még nem, egyszer ezt is kipróbálom.
Ez nagyon jó ötlet...ki fogom próbálni :):)
VálaszTörlésEgyszer próbáld ki zabpehellyel dúsítani kb 1 kg 400 ft annál drágább helyen nem érdemes megvenni.Én a 6 éves lányomnak szoktam csinálni zabpelyhes tojáslepényt ketchap szem,száj a tetejére.Nagy gombászok vagyunk dupla öröm szedni és enni is.
VálaszTörlés