2010. február 23., kedd
Pirított csirkemáj
Fél kiló csirkemáj négy embernek bőven elég. Gyorsan kész, akár meleg vacsorára is készíthető.
A májat kisebb darabokra vágtam. ( a macska kint tekergett, így a konyhaszekrény oldala karmolásmentes maradt ).
Serpenyőben egy fej szeletekre vágott vöröshagymát megdinszteltem. Amikor már üveges volt, hozzátettem a májat és kevergetve nagy lángon megsütöttem. Őrölt borssal és majorannával fűszereztem közben.
Mikor minden májdarab megsült, kb. 1 dl paradicsomlevet öntöttem alá, megrottyantottam és kész is.
Sózni a tányérban kell.
Krumlival, rizzsel körítve, savanyúsággal kiváló ebéd vagy vacsora.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
De régen ettem.. nem is emlékszem rá.. Pedig finom - csak itthonról száműzte a párom a májat, így sose jut eszembe, hogy szeretem.. csak most!
VálaszTörlésFél kiló máj négy embernek elég?Hm....A nyolcéves fiam egymaga betermel egy ilyen mennyiséget egy nehezebb nap után...:)
VálaszTörlésNekem lányaim vannak :) de ha kevés akkor többet főzzél belőle.
VálaszTörlés