2010. február 23., kedd
Zellerkrémleves kedden
Leves nélkül nem ebéd az ebéd. Itt lapult a hűtőben egy majdnem egész, szép zeller, így adta magát a zellerkrémleves.
A zellert hámozás után felkockáztam. Kevés olajon, vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároltam.
Pépesítettem. Főzőtejszínnel, vízzel felengedtem, utánsóztam, borssal , szerecsendióval fűszereztem és újra forraltam.
Olajon pirított zsemlekockával tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Finom:)))
VálaszTörlésNagyon szeretem a zellert, de így még nem készítettem el. :) Köszönöm :):)
VálaszTörlésLevesnek nem ? Érdemes!
VálaszTörlés