2010. május 4., kedd

Remulád mártás

calzone receptjét  Limaránál keressétek.   Érdemes megsütni, nagyon finom.  Ma ezzel a mártással tálaltam.

REMULÁD MÁRTÁS:

Hozzávalók:  egy közepes vöröshagyma fele
                     egy kisebb savanyú uborka
                     tettem bele piros színű paprikát a színe miatt

                     10 dkg majonéz
                     20 dkg tejföl
                     só, bors, citromlé, tejszín

A zöldségféléket egyformán apróra feldaraboltam, összekevertem a többi hozzávalóval.
Hűtőbe tettem felhasználásig.

Minden olyan hús mellé adható, ahova a majonéz, tartármártás passzol.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik! Szerintem hétvégén ki is próbálom. :)

    VálaszTörlés
  2. tetszik a mártás, a calzone gyönyörű! :) Nem tudod, Gesztenyével mi lett?

    VálaszTörlés
  3. Úgy tudom valamilyen szakdolgozatot ír, meg akkor valószínűleg vizsgázik is.

    Köszönöm a dícséretet.

    VálaszTörlés
  4. nagyon guszta lett. ilyen mártást még nem ettem, de elolvasva nagyon finom lehet

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...