2010. június 14., hétfő

Csere-bere fogadom....

Az a legjobb a piacra járásban,  ( no nem a hajnali 3-kor kelés )  hogy lehet csereberélni.  Hol ezt , hol azt.
Jó kis pénzkímélő  technika:)

Így jutottam a hétvégén gombához, virágokhoz, fűszernövényekhez.
Meg spárgához.

SPÁRGA CITROMOS HOLLANDI MÁRTÁSSAL



Hozzávalók:   45 dkg spárga
                     18 dkg vaj
                     4 tojás sárgája
                     2 ek víz
                     2 ek citromlé
                     parmezánsajt

Első lépésként a vajat megolvasztjuk. Addig forraljuk, míg a habja feljön, ezt szűrővel leszedjük és a vajat félretesszük hűlni.

A spárgát megtisztítjuk.  Enyhén sós, cukros, picit ecetes vízben megfőzzük.

Míg fől a spárga elkészítjük a mártást.

A négy tojás sárgáját egy tálkában 2 ek vízzel elkeverjük,   majd vízfürdő felett  3-4 perc alatt  habosra verjük.
Levesszük a tűzről, állandóan kevergetve beleöntjük a hideg vajat. Ha van az alján savó , azt  ne öntsük bele.
Hozzátesszük a citromlevet, sózzuk , borsozzuk és a spárgára öntjük.
Megszórhatjuk parmezánforgáccsal is.

Változat:  narancslevet teszünk bele, és egy kis narancshéjat is reszelve.

7 megjegyzés:

  1. Igen, ez egy nagyon finom, könnyü vacsora. Szívesen eszi nálunk is mindenki ;)

    VálaszTörlés
  2. És pillanatok alatt készen van.

    VálaszTörlés
  3. Ez nälunk csak sonkäba göngyölve szervirozhato fogäs,mert ugye hus nelkül nem az igazi...

    VálaszTörlés