Az a legjobb a piacra járásban, ( no nem a hajnali 3-kor kelés ) hogy lehet csereberélni. Hol ezt , hol azt.
Jó kis pénzkímélő technika:)
Így jutottam a hétvégén gombához, virágokhoz, fűszernövényekhez.
Meg spárgához.
SPÁRGA CITROMOS HOLLANDI MÁRTÁSSAL
Hozzávalók: 45 dkg spárga
18 dkg vaj
4 tojás sárgája
2 ek víz
2 ek citromlé
parmezánsajt
Első lépésként a vajat megolvasztjuk. Addig forraljuk, míg a habja feljön, ezt szűrővel leszedjük és a vajat félretesszük hűlni.
A spárgát megtisztítjuk. Enyhén sós, cukros, picit ecetes vízben megfőzzük.
Míg fől a spárga elkészítjük a mártást.
A négy tojás sárgáját egy tálkában 2 ek vízzel elkeverjük, majd vízfürdő felett 3-4 perc alatt habosra verjük.
Levesszük a tűzről, állandóan kevergetve beleöntjük a hideg vajat. Ha van az alján savó , azt ne öntsük bele.
Hozzátesszük a citromlevet, sózzuk , borsozzuk és a spárgára öntjük.
Megszórhatjuk parmezánforgáccsal is.
Változat: narancslevet teszünk bele, és egy kis narancshéjat is reszelve.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Lakodalmas vagy sváb kifli
Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül. Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
Nyeltem egy nagyot
VálaszTörlésIgen, ez egy nagyon finom, könnyü vacsora. Szívesen eszi nálunk is mindenki ;)
VálaszTörlésÉs pillanatok alatt készen van.
VálaszTörlésuhh...megint egy finomság! :)
VálaszTörlésNaagyon jól néz ki:)
VálaszTörlésEz nälunk csak sonkäba göngyölve szervirozhato fogäs,mert ugye hus nelkül nem az igazi...
VálaszTörlésIsmerős, Judit, férfiak !!!
VálaszTörlés