Az a legjobb a piacra járásban, ( no nem a hajnali 3-kor kelés ) hogy lehet csereberélni. Hol ezt , hol azt.
Jó kis pénzkímélő technika:)
Így jutottam a hétvégén gombához, virágokhoz, fűszernövényekhez.
Meg spárgához.
SPÁRGA CITROMOS HOLLANDI MÁRTÁSSAL
Hozzávalók: 45 dkg spárga
18 dkg vaj
4 tojás sárgája
2 ek víz
2 ek citromlé
parmezánsajt
Első lépésként a vajat megolvasztjuk. Addig forraljuk, míg a habja feljön, ezt szűrővel leszedjük és a vajat félretesszük hűlni.
A spárgát megtisztítjuk. Enyhén sós, cukros, picit ecetes vízben megfőzzük.
Míg fől a spárga elkészítjük a mártást.
A négy tojás sárgáját egy tálkában 2 ek vízzel elkeverjük, majd vízfürdő felett 3-4 perc alatt habosra verjük.
Levesszük a tűzről, állandóan kevergetve beleöntjük a hideg vajat. Ha van az alján savó , azt ne öntsük bele.
Hozzátesszük a citromlevet, sózzuk , borsozzuk és a spárgára öntjük.
Megszórhatjuk parmezánforgáccsal is.
Változat: narancslevet teszünk bele, és egy kis narancshéjat is reszelve.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nyeltem egy nagyot
VálaszTörlésIgen, ez egy nagyon finom, könnyü vacsora. Szívesen eszi nálunk is mindenki ;)
VálaszTörlésÉs pillanatok alatt készen van.
VálaszTörlésuhh...megint egy finomság! :)
VálaszTörlésNaagyon jól néz ki:)
VálaszTörlésEz nälunk csak sonkäba göngyölve szervirozhato fogäs,mert ugye hus nelkül nem az igazi...
VálaszTörlésIsmerős, Judit, férfiak !!!
VálaszTörlés