2010. június 9., szerda

Kijevi módra

Rántott húst ritkán sütök. Szeretjük, de sok a csetres, legjobb azon frissiben, mittudomén. Ritkán van.

Ez a Csirkemell kijevi módra olyan, mint a Fekete-erdő torta. Mindenki azt hiszi valami ördöngős ügyesség kell, pedig a legegyszerűbben elkészíthető ételek.

Fűszervajat kell a húsba dugni, amit én így készítettem:   10 dkg puha vajat összekevertem petrezselyemzölddel, kaporral, fokhagymával, snidlinggel, sóval, borssal.
Alufóliában hengerformára egyengettem és megfagyasztottam.

A csirkemellfilét felszúrtam.  Biztos lehetne úgy is, hogy a két húsrész közé dugni a vajat, de biztonságosabb, ha a vastag húzs felszúrom és a fagyott vajdarabot beledugom. Hústűvel lezárom a nyílást, icipicit megsóztam kívülről is, majd rendesen, liszt, tojás, morzsa, bepaníroztam és közepes tűzön kisütöttem.

Petrezselymes burgonyát és rucolás paradicsom salátát ettünk hozzá.

1 megjegyzés:

  1. Készíteni még nem készítettem. Nagyon guszta ki kéne próbálnom

    VálaszTörlés