2010. június 7., hétfő

Sajttorta

Ezzel indult ez a mai sajtos nap. Kétféle sajttortát is nézegettem az Andrea szomszédasszony születésnapi köszöntéséhez.  Végül ez lett a döntős.
Mivel tegnap a Nemzeti Vágtán voltunk, ma köszöntjük.

Így készült:

Tortalap:  20 dkg keksz apróra összetörve vagy darálva
                5 dkg barnacukor
                15 dkg olvasztott vaj

Összekeverjük és egy tortaformába nyomkorásszuk.  Míg a krém készül hűtőben várakozik.

Krém:   70 dkg Philadelphia krémsajt ( ezt írja a recept. Nekem volt 40 dkg házi készítésű mascarpone, a többit szintén házi friss tehéntúróval pótoltam. )
            15 dkg porcukor
            1 citrom reszelt héja és a fél citrom leve
            1 dl tejföl, 1 dl tejszín
            2 egész tojás és 3 sárgája
            2 ek étkezési keményítő

Az összes hozzávalót sima krémmé keverjük és a tortaformában lévő kekszes alapra öntjük.
A tortaformát alufóliával, alulról kezdve teljesen becsomagoljuk.
170 fokos sütőben vízben sütjük. Egy magasfalú tepsibe tesszük a formát, forróvizet öntünk bele és így tesszük be sülni.
Egy óra latt lesz készen.
Ha kihűlt egy napig hűtőben  tartjuk.

5 megjegyzés:

  1. Hű de guszta, igazi finomság

    VálaszTörlés
  2. Be kell valljam, annyira nem ízlett. Egyszer csináltam egy Nigellás sajttortát, azt nem kellett sütni csak hűteni, tejszínhab is volt benne. Az finom volt.
    Attól viszont olyan beteg lettem.... egész éjjel térdeltem:):)

    VálaszTörlés
  3. Nekem van egy tuti sajttora receptem Deutschland-bol,eddig meg mindenki csak dicserte. Ha kered ätküldöm...

    VálaszTörlés