Nyáron szívesen eszünk ebédre hús nélküli fogásokat.
Ezt a sajtfelfújtat még nem csináltam, de ízlett.
Így készült:
Hozzávalók: 4 tojás
6 dl tejföl
csipet só
45 dkg rétesliszt
10 dkg reszelt sajt
10 dkg margarin
A tojásokat, a tejföllel és a sóval simára elkeverjük. Apránként beleszitáljuk a lisztet. Végül a sajtot és a margarint.
Egy őzgerinc, püspökkenyér vagy kuglóf formát kivajazunk. Beletöltjük a masszát.
A kuglófsütő közepén a lyukat bedugjuk, és akármilyen formában sütjük, alufóliával befedjük a tetejét.
Tepsibe forró vízet teszünk, bele a felfújtat. 1 órán keresztül gőzöljük.
Friss, párolt zöldborsóval, karottával nagyon finom ebéd vagy vacsora.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Még nem ettem ilyet, de nagyon finom lehet.
VálaszTörlésés hány fokon sütöd?
VálaszTörlésNóri
De jó, hogy eszembe juttattad! Már régóta szándékomban áll sütni, de kicsit macerásnak találtam. Régi munkahelyem közelében egy menzán ettünk ilyet, kb. olyan, mint a sajtos pogácsa belseje. Szóval nagyon finom. Egy régi Magyar Konyhából meg megtudtam, hogy Kodály Zoltán (az egészséges táplálkozás lelkes híve) is gyakran ette, náluk úgy volt, hogy előtte paradicsomleves volt, amivel K. Z. a második fogásnak tálalt sajtfelfújtat is megöntözte. Most már biztosan nekilátok, köszi :)
VálaszTörlésNóri, nekem gáztűzhelyem van, maximumra állítottam. Az szerintem a villanynál 200 fok.
VálaszTörlésA víz és az alufólia megakadályozza, hogy gyorsan megsüljön a külseje.
Van egy másik recept is, majd azt is hozom.
Magyar Konyhákat én is veszem talán a kezdetek óta. tetemes mennyiség gyűlt össze belőlük.
A gyerekeim meggybefőttel ették, Judit szoptat, nem ehet borsót.
Nagyon tetszik ez a recept! Látom túlsúlyban van benne a tejföl, így egész kis könnyű lehet, biztos nagyon fini.
VálaszTörlésna ezt énis ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlés