2010. július 20., kedd

Egy finom saláta ebédre

Egyszer Cézár saláta után kutakodtam a neten és ezt a receptet adta ki.  Azóta tudom, hogy ez a saláta nem az a saláta, de attól még szeretem, mert nagyon finom.
Lehet variálni, hússal, sajttal, dióval, sajttal-dióval, különböző önteteket lehet a tetejére önteni, nálunk mindenképpen az elsők között szerepel.
Ma nem volt kedvünk semmi "rendes" ebédhez. 
Ezért, meg mivel volt két jókora csirkemell a hűtőben, és úgy gondoltam a fiúk se fognak érte haragudni ha ez lesz az ebéd.
A húst kockákra vágtam, sóztam, borsoztam és olívaolajon megsütöttem.
Egy fej salátát  megmostam és eltépkedtem.  Uborkát legyalultam, a paradicsomot szeletekre vágta, a hagymát úgyszintén. Megsóztam megborsoztam, olívaolajjal meglocsoltam.  Összekevertem csak úgy lazán, kézzel. Hozzátettem a husit, és behűtöttem.

Tálalás előtt ráöntöttem Ezersziget saláta öntetet és azzal is összekevertem.

Kenyeret pirítottam hozzá.

3 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...