2010. július 16., péntek

Töltött kagyló


Máris írom a receptet.

Szóval egyszer vettem ezt a tésztát. Ki is próbáltam, de túl macerásnak tartottam.  Nem tudom mit tettem bele akkor, talán csak olyan milánói módra megtöltöttem?

Most egy újságban volt ez a recept, elég mutatósnak tűnt, pont hoztam darált húst is, és ha már így összeállt minden hozzá, gondoltam , miért is ne?

A tésztát ugye sós vízben kifőzzük, al dente, leszűrés után kicsit meglocsoljuk olíva olajjal.  A recept 20 db óriás kagylót ír, gyanítom azok nagyobbak az enyémeknél.   Szóval olajjal meglocsoljuk.  Aztán lehet várni kicsit, hogy hűljön. Biztos más módon is tölthető, én a tenyerembe vettem és úgy csináltam.

A tölteléke pedig:
Egy póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, olajon megdinszteljük. Kockára összevágva egy fehér paprikát hozzáteszünk, azzal is kicsit hagyjuk.
50 dkg darálthús kell hozzá, fehéredésig sütögetjük. egy evőkanál liszttel megszórjuk, ráöntünk 2 dl húslevest és addig főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk.
Szintén várunk, hogy a kezünket ne égessük meg.

Amikor kézmelegre hűlt tészta és hús, a kagylókat telirakjuk és olajozott jénaiba egymás mellé ültetjük őket.
180 fokos sütőben 15 percig sütjük lefedve.

Ekkor mindegyikre pestot teszünk és parmezánsajtot reszelünk rá.
Míg a sajt ráolvad , csak annyi ideig tesszük vissza a sütőbe.

Egy sört utána?

5 megjegyzés:

  1. 5***
    Nagyon guszta, mit tettél bele???
    Miért van csak kép?

    Hétfőtől 3-4 hétig egyedül leszek, akkor tudok nyugodtan írni.

    VálaszTörlés
  2. ÓÓÓ nagyon guszta. Ilyet vettem én is, de még nem készült belőle finomság

    VálaszTörlés
  3. én is szemeztem már ezzel a tésztával, de még nem vettem :)

    VálaszTörlés
  4. Sör helyett inkább,
    egy laza rozét... annak nincs párja.

    VálaszTörlés
  5. Turmi, akkor ajánlom a Tűzraktér nevű kocsmát, vagy ősztől a Trafót :)

    VálaszTörlés