Máris írom a receptet.
Szóval egyszer vettem ezt a tésztát. Ki is próbáltam, de túl macerásnak tartottam. Nem tudom mit tettem bele akkor, talán csak olyan milánói módra megtöltöttem?
Most egy újságban volt ez a recept, elég mutatósnak tűnt, pont hoztam darált húst is, és ha már így összeállt minden hozzá, gondoltam , miért is ne?
A tésztát ugye sós vízben kifőzzük, al dente, leszűrés után kicsit meglocsoljuk olíva olajjal. A recept 20 db óriás kagylót ír, gyanítom azok nagyobbak az enyémeknél. Szóval olajjal meglocsoljuk. Aztán lehet várni kicsit, hogy hűljön. Biztos más módon is tölthető, én a tenyerembe vettem és úgy csináltam.
A tölteléke pedig:
Egy póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, olajon megdinszteljük. Kockára összevágva egy fehér paprikát hozzáteszünk, azzal is kicsit hagyjuk.
50 dkg darálthús kell hozzá, fehéredésig sütögetjük. egy evőkanál liszttel megszórjuk, ráöntünk 2 dl húslevest és addig főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk.
Szintén várunk, hogy a kezünket ne égessük meg.
Amikor kézmelegre hűlt tészta és hús, a kagylókat telirakjuk és olajozott jénaiba egymás mellé ültetjük őket.
180 fokos sütőben 15 percig sütjük lefedve.
Ekkor mindegyikre pestot teszünk és parmezánsajtot reszelünk rá.
Míg a sajt ráolvad , csak annyi ideig tesszük vissza a sütőbe.
Egy sört utána?
5***
VálaszTörlésNagyon guszta, mit tettél bele???
Miért van csak kép?
Hétfőtől 3-4 hétig egyedül leszek, akkor tudok nyugodtan írni.
ÓÓÓ nagyon guszta. Ilyet vettem én is, de még nem készült belőle finomság
VálaszTörlésén is szemeztem már ezzel a tésztával, de még nem vettem :)
VálaszTörlésSör helyett inkább,
VálaszTörlésegy laza rozét... annak nincs párja.
Turmi, akkor ajánlom a Tűzraktér nevű kocsmát, vagy ősztől a Trafót :)
VálaszTörlés