2010. augusztus 8., vasárnap

Pangasiusfilé narancsos vajjal

Néha el se tudom képzelni, harminc valahány évek alatt mi a csudát tudtam főzni ?  Mindig, majd minden nap.   Ki se számolom, az mennyi:):)

Ma se volt semmi ötletem a második fogáshoz.  Így elővettem ezt ahalfilét, és emlékeztem a TV Paprika magazinban egy receptre, ami tetszett.

Mondhatom nemcsak szép, de finom is. Gyorsan készen van, és olyan szép és harmónikus ízek vannak benne, hogy halat eztán csak így...

Elkészítése:   a halfiléket szobahőmérsékleten felengedjük. Sózzuk , borsozzuk.

Vajon mindkét oldalát barnára sütjük. Egy közepes hagymát apróra vágunk közben, amikor a hal készen van, a serpenyőben megpároljuk. Ráöntünk egy dl narancslevet, 3-4  percig forraljuk.
Beleteszünk egy evőkanál citromlevet és kész is van.
Még megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk, majd a halra kanalazva tálaljuk.  

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet. Naranccsal még sosem ettem

    VálaszTörlés
  2. Imädom a halat,bärhogy van elkeszitve! A naracs nekem is uj,eddig csak citromot hasznältam tengeri halakhoz.(Legközelebb legyszi gondolj räm is ha esetleg elszämoltad magad...jövök!!!

    VálaszTörlés
  3. OK. Judit. legközelebb BBC-n ez lesz :) Majd fehéret iszunk utána...

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy ellátogattál a blogomra, mert így rátaláltam a tiédre! Máris találtam nagyon jó recepteket!

    VálaszTörlés
  5. Én is megszerettem a pangasiust, de így még nem készítettem ...na majd :)

    VálaszTörlés