2010. szeptember 15., szerda

Krumplinúdli

A szilvás szűzérmék körete volt , és nagyon jó passzolt a gyümölcsös húshoz.
Négyünknek 4 jó öklömnyi krumplit tettem fel főzni.  Áttörtem, hagytam hűlni.  Mikor már nem égette a kezem csipet sóval megszórtam és kb. 2/3 krumpli, 1/3 liszt arányban összegyúrtam. Egy lágy krumplis tésztát kaptam.

Négyfelé osztogatással végül 64 nagyobb núdlit főztem ki lassan forrásban lévő enyhén sós vízben.
Kevés sajtot reszeltem rá, és olajban pirított hagymakockákkal öntöttem le.

2 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...