2010. október 8., péntek

Szüreti kalács

Holnap szüreti buli lesz a piacon. Muszáj a Borházat kidíszíteni! Tavaly vittünk szőlőt mind a hárman, préseltünk, ihatott friss mustot aki akart. Idén?  Szüretelni se sok volt, azt is mindenki igyekezett leszedni az eső elől.

Szőlő kalácsot egyszer már sütöttem, de ez az igazi !
Vörösborral dagasztottam.  Rendes kelt tészta,60 dkg lisztből, csak a tej vagy víz helyett 3 dl száraz jófajta ( Cabernet Sauvignon) bort tettem bele.



Rendesen megkelesztettem, kicsit ugyan lassabban kelt, de ez a kevés cukor miatt lehetett.  És azért ahol nem érte a tojás ott szépen látszik a színe is.
Szép egyforma golyókat csináltam, pogácsa szaggatóval szúrtam ki, sós, kapros túrót tettem a közepükbe.

Két sor van egymás tetején, illetve a felső az csak néhány golyóbis.
Levél, mellékfürt, mint a rendes szőlőn.
Tojással lekentem, és megsütöttem.

13 megjegyzés:

  1. Hűha! Ez gyönyörű lett. Biztosan nagy sikere volt! :)

    VálaszTörlés
  2. Holnap visszük.
    Most olyan, mintha tk lisztből lenne, de a János nyersen megkóstolta a tésztát, és szerinte érzik benne a bor:):)

    Meg vagyok elégedve vele.

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűséges! Szívesen megkóstolnám:-)
    Na, majd megsütöm...

    VálaszTörlés
  4. áááááááááá, ez nagyon jól néz ki...

    VálaszTörlés
  5. gratulálok, fantasztikus lett. Ezt Nekem is ki kell próbálnom.

    VálaszTörlés
  6. Valami fantasztikusan néz ki! :)

    VálaszTörlés
  7. Huu...ez nagyon,nagyon jol nez ki! Ne mond többet,hogy nem vagy eleg kreativ:)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm ! Ma délelőtt kb. 10 óra magasságában ette meg az első szemet, gombócot egy vevőnk. Utána kb. fél óra alatt elfogyott:)
    Sokan megcsodálták, lefényképezték, kifaggattak, hogyan készült. Egyszóval sikeres volt.

    VálaszTörlés
  9. Ez nagyon jól néz ki!!! Nem baj, ha ellopom az ötletet? :)

    VálaszTörlés