Szőlő kalácsot egyszer már sütöttem, de ez az igazi !
Vörösborral dagasztottam. Rendes kelt tészta,60 dkg lisztből, csak a tej vagy víz helyett 3 dl száraz jófajta ( Cabernet Sauvignon) bort tettem bele.
Rendesen megkelesztettem, kicsit ugyan lassabban kelt, de ez a kevés cukor miatt lehetett. És azért ahol nem érte a tojás ott szépen látszik a színe is.
Szép egyforma golyókat csináltam, pogácsa szaggatóval szúrtam ki, sós, kapros túrót tettem a közepükbe.
Két sor van egymás tetején, illetve a felső az csak néhány golyóbis.
Levél, mellékfürt, mint a rendes szőlőn.
Tojással lekentem, és megsütöttem.
Hűha! Ez gyönyörű lett. Biztosan nagy sikere volt! :)
VálaszTörlésHolnap visszük.
VálaszTörlésMost olyan, mintha tk lisztből lenne, de a János nyersen megkóstolta a tésztát, és szerinte érzik benne a bor:):)
Meg vagyok elégedve vele.
Gyönyörűséges! Szívesen megkóstolnám:-)
VálaszTörlésNa, majd megsütöm...
Aztaaaa!:)
VálaszTörlésáááááááááá, ez nagyon jól néz ki...
VálaszTörlésgratulálok, fantasztikus lett. Ezt Nekem is ki kell próbálnom.
VálaszTörlésValami fantasztikusan néz ki! :)
VálaszTörlésGyonyoru!
VálaszTörlésHuu...ez nagyon,nagyon jol nez ki! Ne mond többet,hogy nem vagy eleg kreativ:)
VálaszTörléscsodás!!!
VálaszTörlésKöszönöm ! Ma délelőtt kb. 10 óra magasságában ette meg az első szemet, gombócot egy vevőnk. Utána kb. fél óra alatt elfogyott:)
VálaszTörlésSokan megcsodálták, lefényképezték, kifaggattak, hogyan készült. Egyszóval sikeres volt.
Ez nagyon jól néz ki!!! Nem baj, ha ellopom az ötletet? :)
VálaszTörlés