A szombat az tulajdonképpen kirándulás. Bár korán kelünk, de jó kis baráti társaság verbuválódott össze.
Reggel egy kortynyi házi pálinka, még a dugiban főzött tavalyiból, mi viszünk saját sütésű kenyeret, a Pali bácsi ad hozzá húsfélét, a Gódorék zöldséget, a Galgások sajtot- és közös früstök előzi meg a munkát. Reggel korán vevő is kevés van még, lehet.
De a Laci asztalánál egy másik csapat eszeget vidáman mindíg.
Télen bort forralunk, nyáron fröccsöt adunk .
Néha ünnep van. Ma pl. szüret volt a biopiacon. Végül egy kis szőlő is lett, prést a Korom Péter hozott, újbort, murcit mindhárman vittünk.
Palackozott must az naná, azért megyünk.
Dísz is került a Borház elejére:
Szép pirosra színeződött a cabernet szőlő levele nálunk, a Dobosiék pedig terméssel együtt hozták el a fél tőkét.
Ott az asztal csücskén a kalácsom:)
Körberakva levelekkel.
Sokan megcsodálták, lefényképezték, megkérdezték, hogyan készült. Aztán 10 óra környékén már nem lehetett tovább várni, nagyjából fél óra alatt egy morzsa se maradt belőle.
Mindig van zene, és ma nem volt vásárolni a Halász Judit, de elénekelhette volna , hogy : a zenekar végre hangol, karnagya - ennek nem egy öreg angol, hanem Gyönyörű Zsiga vásári kikiáltó és vőfély.
Fő szervező és lebonyolító a Rózsa Péter, főzött is egy finom szürkemarha pörköltöt, amit a piaci közönség jó étvággyal elfogyasztott.
Itt éppen kimenőn van a bogrács mellől, és a főzéshez szükséges ihletet szedi össze az ivásra használt szarvból.
A Borháznál pedig természetesen nagy kóstolás volt.
Legközelebb disznótoros ünnepség lesz, aztán jön a Mikulás !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Gondaanyu nagyon jó lehet ez a piaci forgatag.
VálaszTörlésNagyon élvezném én is az ilyet!
A kalácsodból téptem egy kicsit,szinte érzem a finom illatát.
Gratulálok,ügyes vagy.
Dinamika
Imádom az ilyen jó kis helyeket
VálaszTörlésKalácsod még mindig csodás
Jó volt olvasni, egy kicsit ott voltam így én is:) A kalácsod csodás lett!
VálaszTörlésA Ludányi Pince üdvözletét küldi, ha még emlékeztek ránk...:-)).
VálaszTörlés