Valamilyen újság melléklete volt az a kis füzet, amiből sütöttem.
Hozzávalók: 30 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
125 gramm lágy margarin
50 gramm barna cukor vagy nádcukor
100 g méz
100 g mogyorókrém
50 g mogyoró apróra törve
A lisztet elkevertem a sütőporral és egy tálba szitáltam. Hozzátettem a többi hozzávalót és összekeverjük jó alaposan. Lehet dagasztógép spiráljával, fakanállal, kézzel.
Deszkán fél cm vastagra nyújtottam és kétféle méretű csillag alakú kiszúróval kiszaggattam.
Kb. 30 db lesz belőle, úgy kell kalkulálni.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon középen sütjük világosra. Nekem 15 perc volt az első, a második tepsi kicsit gyorsabban sült meg.
A kicsi csillagok hátát megkenjük lekvárral, vagy mogyorókrémmel és a nagy csillagra ragasztjuk.
Csokoládéval megdíszítjük.
Tanakodtam, hogy nutella vagy mogyoróvaj kell-e bele? Mivel aztán a mogyoróvajat előbb elhasználtam, így nutellával sütöttem. Valószínű a mogyoróvajjal szebb sárga lett volna, ahogy az eredeti képen is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nagyon szépek
VálaszTörlésDe jól néz ki! :):)
VálaszTörlésÉn meg az apunak még akartam sütni valamit az ajándéka mellé.... Lehet, hogy nem fogok.....
VálaszTörlés