Tavaly nem volt semmire időm, most élvezem, hogy van :) Bár így estére maradt a nyűgös kötelező adminisztráció.
A baloldali süti egy mogyoróvajas keksz, ami tökéletesen megfelel karácsonyi aprósütinek.
A jobboldali csillag az a Fahéjas csillag vagy Zimtstern.
Így készült : 3 közepes tojás fehérjét 30 dkg porcukorral nagyon kemény habbá verünk.
4 evőkanállal kiveszünk belőle, eltesszük a hűtőbe.
A maradékhoz hozzáadunk 40 dkg darált mandulát, evőkanál fahéjat, fél citrom héját, egy
evőkanállal a levéből, fél teáskanál őrölt szegfűszeget és szegfűborsot.
Fakanállal összeforgatjuk. Nyújtható keménységű kell legyen.
Cukorral meghintett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és 4 cm kiszúróval csillagokat készítünk .
A félretett habbal megkenjük a tetejét és közepesen meleg sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük.
Egy részét utólag kentem meg, rögtön forrón és megszórtam cukorgyönggyel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Gondaanyu!
VálaszTörlésmúltkor én is akartam készíteni ilyen csillagot, de nekem nem sikerült kiszaggatni, annyira ragadt, ezért gombócokat készítettem belőle.
Lehet újra megpróbálom.:-)
Nagyon jól néznek ki, finomak lehetnek
VálaszTörlés