2010. december 13., hétfő

Aprók

Tavaly nem volt semmire időm, most élvezem, hogy van :)  Bár így estére maradt a nyűgös kötelező adminisztráció.

A baloldali süti egy  mogyoróvajas keksz, ami tökéletesen megfelel karácsonyi aprósütinek.
A jobboldali csillag az a Fahéjas csillag vagy Zimtstern.

Így készült :   3 közepes  tojás fehérjét 30 dkg porcukorral nagyon kemény habbá verünk.
                     4 evőkanállal kiveszünk belőle, eltesszük a hűtőbe.
                     A maradékhoz hozzáadunk 40 dkg darált mandulát, evőkanál fahéjat, fél citrom héját, egy
                     evőkanállal a levéből, fél teáskanál őrölt szegfűszeget és szegfűborsot.
                     Fakanállal összeforgatjuk.  Nyújtható keménységű kell legyen.
                     Cukorral meghintett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és 4 cm kiszúróval csillagokat  készítünk .

                     A félretett habbal megkenjük a tetejét és közepesen meleg sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük.

Egy részét utólag kentem meg, rögtön forrón és megszórtam cukorgyönggyel.

2 megjegyzés:

  1. Gondaanyu!
    múltkor én is akartam készíteni ilyen csillagot, de nekem nem sikerült kiszaggatni, annyira ragadt, ezért gombócokat készítettem belőle.
    Lehet újra megpróbálom.:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néznek ki, finomak lehetnek

    VálaszTörlés