Keresgéltem, mert szeretem én a karfiolt, a brokkolit csak úgy megfőzve, esetleg pirított morzsát rá, vagy sajtszószt.
Ezt a receptet is a Fogyókúrás finomságok című könyvből főztem.
Így készült :
Maradék húsleveszöldséget kis lével pépesítettem.
Kevés vajon kiskanálnyi cukrot pirítottam, ráöntöttem a zöldség pépet. Evőkanál mustár, babérlevél, ízlés szerint só, bors, citromlé ment bele, majd pár percig forraltam.
Evőkanálnyi tejföllel elkevertem és ráöntöttem a sós vízben nem túl lágyra főzött karfiolra.
Megkóstoltam és nagyon ízlik. Mostmár tudom mire lehet használni a vasárnapi húslevesből megmaradt zöldségeket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Ez milyen jó ötlet! :):):):)
VálaszTörlésVadas?! És karfiol? Jó páros.
VálaszTörlés