2011. február 21., hétfő

Karfiol vadas mártásban

Keresgéltem, mert szeretem én a karfiolt, a brokkolit csak úgy megfőzve, esetleg pirított morzsát rá, vagy sajtszószt.
 Ezt a receptet is a Fogyókúrás finomságok című könyvből főztem.

Így készült :

Maradék húsleveszöldséget kis lével  pépesítettem.

Kevés vajon kiskanálnyi cukrot pirítottam, ráöntöttem a zöldség pépet.  Evőkanál mustár, babérlevél, ízlés szerint só, bors, citromlé ment bele, majd pár percig forraltam.
Evőkanálnyi tejföllel elkevertem és ráöntöttem a sós vízben nem túl lágyra főzött karfiolra.

Megkóstoltam és nagyon ízlik.  Mostmár tudom mire lehet használni a vasárnapi húslevesből megmaradt zöldségeket.

2 megjegyzés: