2011. március 10., csütörtök
Fokhagymás tejfölös stangli
Folytatom a multi-projektet. Egészen pontosan a Tesco-ban kapható fokhagymás tejfölös stangli reinkarnációja ez a recept: a csúnya , de finom kategória abszolút győztese. Biztos Ti is kóstoltátok már. Többször megkóstoltuk már az ottani termékeket. És nem mondom, hogy rossz, de szerettem volna kipróbálni, hogy működik -e itthon is. Alaposan szemügyre és ízügyre vettem. Sima tejfölös, fokhagymás íz. Semmi fakszni.
A tészta Limara kolbászos csónakja lett. Tökéletes mind összetevőkben , mint állagban. A tölteléket magam állítottam össze. Stanglinként egy nagy kanál tejfölt számoltam, 1 gerezd fokhagymával, és némi sóval.
Hozzávalók a tésztához:
1 kis pohár joghurt(140gr)
kb.2 dl tej(nekem sok volt)
1 tojás
0,5 dl olaj
2 tk.só
40 dkg liszt
10 dkg graham liszt
2 ek. burgonyapehely
1 tk. cukor
2.5 dkg élesztő
Hozzávalók a töltelékhez:
tejföl, fokhagyma, só , bors, sajt 15-20 dkg.
A hozzávalókból tésztát dagasztottam. Lehet kenyérsütő üstjében, vagy sima karos dagasztóval is. Hagytam a duplájára kelni, majd elosztottam a tésztát 10 egyforma részre. Mindegyiket hosszúkásra nyújtottam és feltekertem. Mikor megkeltek újra a stanglik -kb.30 perc- éles pengével jó mélyen bevágtam őket.
Majd a mélyedésekbe kanalaztam a fokhagymás tejfölt. Ami a következő módon készült: kb. 10 evőkanál tejföl jól kikevertem 4-5 gerezd fokhagymával, ízlés szerint sóztam és borsoztam.
Ezután reszelt sajttal beborítottam , a sütőt előmelegítettem és kb. 180-200 fokon sütöttem szép pirosra.
Szép nagy stanglik lettek, és nagyon hasonlított az íze az eredetire. Jó kis vacsora vagy reggeli lehet belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Ez nagyon tetszik! Eszméletlen jól néznek ki!
VálaszTörlésMmmmmmmmmmm!Most elképzeltem, hogy szoktad elmondani... szóval a nyálelválasztás beindult:)))
VálaszTörlésFANTASZTIKUSAK
VálaszTörlésHűha !
VálaszTörlésÉn meg ,megsütöttem az előző sajtos levelesed. Kecske sajtot krémeset, reszeltet meg tejfölt töltöttem bele. Nagyon finom lett.
tetszenek a receptjeid! csak így tovább! Látom másnak is bejönnek a kajáid, mert jó sok követőt szedtél össze, kicsit irigyellek is:) Én is szeretek egyébként bolti cuccokat koppintani, jó móka, és sokkal olcsóbb:) (meg el is foglalom magamat:) ) társultam követődnek!
VálaszTörlésKedvesek vagytok.
VálaszTörlésMamedve! Holnap elmesélem:)
Gondaanyu! Kecskesajtos? Klassz lehet! Az Ágit pusszantom!
Mókus! Ne irigykedj. Nem azért rakom fel a recepteket. A követőket meg, nem én szedtem össze, hanem Ők jöttek. A blogot Gondaanyuval közösen írom. Üdvözlünk itt nálunk.
Jajj csak nyelkedek és nyelkedek! :)))
VálaszTörlésEn eddig azert nem jelentkeztem,mert ilyenek olvasäsätol mär 2kg tuti tulsulyom van(a többi mellet:))Szoval ez az a stangli,amit soha nem hagyok ki ha a Tescoban väsärolok!Ha ez a recept meg azt is tudja,hogy mäsnap is ehetö...(amit a mäsikrol nem lehet elmondani)akkor mindig csak ez fogom sütni!:)))
VálaszTörlésén is nagyon várom a tavaszt!
VálaszTörlésNa jó, már mennem kéne innen, mert ugyebár ez annyira finomságos, hogy ezt is meg kell sütnöm!
VálaszTörléshú, ezt nagyon szerettük, anno! Úgyh, ezt is felveszem a listára, amit szeretnék vmikor elkészíteni :)
VálaszTörlésIzgalmas recept, szeretnem kiprobalni. Sajnos Graham lisztet itt nem lehet kapni(Uj-Zeland). Mi tortenik, ha egyszeruen kihagyom, vagy egyszeruen csak annyival tobb sima lisztet hasznalok? Szilvi
VálaszTörlésKedves Szilvi!
VálaszTörlésSemmi baja nem lesz a tésztának, én is csináltam már sima liszttel is. A folyadékkal óvatosan kell bánni, mert a liszt minősége dönti el mennyi kell belőle.Sajnos nem ismerem az Új-Zélandi liszteket.A lényeg egy jól gyúrható, lágyabb tészta legyen.
Koszi barbette, ha minden jol megy ma vagy a elkovetkezo napokban elkeszitem. Alig varom, hogy megkostolhassuk :) Megegyszer koszonom a segitseget. Szilvi
VálaszTörlésNos, ma megsutottem, tovabb nem birtam varni vele. Epp most vettem ki az utolso adagot a sutobol. EZ VALAMI FANTASZTIKUS!!! Vegul nem talaltam Graham lisztet, bar a pek ismeri, de megmondani mar nem tudta, hogy honnan szerezhetem be. A tesztaja szuper lett, nem egy nehez munka elkesziteni. A csalad azonnal raugrott, ugy kellett megementenem nehanyat holnapra.
VálaszTörlésKedves Szilvi!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ilyen messzire is tudtam valamivel kedveskedni. Remélem a recept elnyerte tetszésedet, további jó sütögetést kívánok.
Az eredeti recept Limaránál graham lisztet ír, azért írtam én is ezt. De bármilyen más lisztel is kiváló.
Kedves Barbetta, ma ISMET nem birtam magammal, es a csalad buzditasara megint megsutottem ezt a remekmuvet. Picit ujitottam :) Volt itthon gombam, megpiritottam hagymaval es fokhagymaval oliva olajon, soval, borssal, majd mikor kihult tejfolt kevertem hozza. Nagyon finom lett igy is, bar nekem oszinten szolva az eredeti fokhagymas jobban tetszik. Halas koszonet ismet :) Egyebkent Limara receptjeit is bujom, es mar volt nehany, amit elkeszitettem onnan is. Neked is tovabbi jo sutogetest kivanok :) Szilvi
VálaszTörlés