2011. március 22., kedd
A hét vicce
Ma reggeli friss rádióhír:
A kenyér árának emelkedése miatt a minőséget kell előtérbe helyezni - mondta valaki illetékes . Ezért tanfolyamokat szerveznek a pékeknek, hogy hogyan kell kovászos kenyeret sütni !
Talán vezessenek be a pékségekbe szélessávú internetet.
Emlékszem, amikor e lkezdték emlegetni, hogy valahol krumplis kenyeret sütnek ! Én csak füleltem. Anyám mindig tett bele. A kenyér az krumplis volt.
Igaz anyám keresztet rajzolt az aljára megszegés előtt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nem szeretnék ötleteket adni... de emlékszem, hogy Erdélyországban (s kétségtelenül egész Csaulandban) volt egyszer régen az "egylejes" kenyér. (Ámbár a "lej" a "Leu" többese...)
VálaszTörlésAztán egyszerre megjelent a krumplis kenyér - Á: 2,- Lei. Sokan megkedvelték, vették inkább ezt: finom volt, tovább elállt...
Aztán rövid idő múltán megszűnt az egylejes kenyér. "Nincsen rá igény" - mondták.
Ismét rövid idő... és a kétlejes krumplis kenyérből eltűnt a - krumpli.
Maradt az egylejes kenyér két lejért.
De áremelés nem volt!
Azt hittem a "pékiskolában" alapnak számít tudni, hogyan kell kovászos kenyeret sütni!
VálaszTörlésVajon mi tartozik az alapokhoz?!
Gondolom álmukból felébresztve is vágják, milyen tartósítószert tegyenek a kenyér tésztájába.
Mindig érik az embert meglepetések.
Nézz be hozzám:)
VálaszTörlésNagyon tanulságos. Nem csoda, ha magunk sütjük a kenyeret, vagy szívesen tesszük közzé, ha valahol "rendes" kenyeret lehet kapni. Élesztős kenyeret bárki könnyedén tud sütni, a kovászoshoz már azért kell egy kicsit több tudás, több türelem, több odaadás. De ez csak az én véleményem.
VálaszTörlésViszont krumplis kenyeret még nem sütöttem, de fogom pótolni.
Nagyon jó, hogy írtál erről...
Egyre több ilyen vicces hír jön, félek, halálra röhögöm magam...
VálaszTörlésMikröl maradtam mär le megint? De ez sajnos lassan mär nem vicces!!!
VálaszTörlés