2011. március 22., kedd

A hét vicce


Ma reggeli friss rádióhír:

A kenyér árának emelkedése miatt a minőséget kell előtérbe helyezni - mondta valaki illetékes . Ezért tanfolyamokat szerveznek a pékeknek, hogy hogyan kell kovászos kenyeret sütni !

Talán vezessenek be a pékségekbe szélessávú internetet.

Emlékszem, amikor e lkezdték emlegetni, hogy valahol krumplis kenyeret sütnek ! Én csak füleltem. Anyám mindig tett bele. A kenyér az krumplis volt.
Igaz anyám keresztet rajzolt az aljára megszegés előtt.
Posted by Picasa

6 megjegyzés:

  1. Nem szeretnék ötleteket adni... de emlékszem, hogy Erdélyországban (s kétségtelenül egész Csaulandban) volt egyszer régen az "egylejes" kenyér. (Ámbár a "lej" a "Leu" többese...)
    Aztán egyszerre megjelent a krumplis kenyér - Á: 2,- Lei. Sokan megkedvelték, vették inkább ezt: finom volt, tovább elállt...
    Aztán rövid idő múltán megszűnt az egylejes kenyér. "Nincsen rá igény" - mondták.
    Ismét rövid idő... és a kétlejes krumplis kenyérből eltűnt a - krumpli.
    Maradt az egylejes kenyér két lejért.
    De áremelés nem volt!

    VálaszTörlés
  2. Azt hittem a "pékiskolában" alapnak számít tudni, hogyan kell kovászos kenyeret sütni!
    Vajon mi tartozik az alapokhoz?!
    Gondolom álmukból felébresztve is vágják, milyen tartósítószert tegyenek a kenyér tésztájába.
    Mindig érik az embert meglepetések.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tanulságos. Nem csoda, ha magunk sütjük a kenyeret, vagy szívesen tesszük közzé, ha valahol "rendes" kenyeret lehet kapni. Élesztős kenyeret bárki könnyedén tud sütni, a kovászoshoz már azért kell egy kicsit több tudás, több türelem, több odaadás. De ez csak az én véleményem.
    Viszont krumplis kenyeret még nem sütöttem, de fogom pótolni.
    Nagyon jó, hogy írtál erről...

    VálaszTörlés
  4. Egyre több ilyen vicces hír jön, félek, halálra röhögöm magam...

    VálaszTörlés
  5. Mikröl maradtam mär le megint? De ez sajnos lassan mär nem vicces!!!

    VálaszTörlés