2011. március 23., szerda

Reggel


Szeretem a tavaszi reggeleket. A nap ragyogóan süt, már 6 óra után. A konyhám ablaka pont beengedi ezeket a kedves napsugarakat.


Nem kérdezi miért, miért akar ennyire sütni, miért akarja felébreszteni a reggel még aludni vágyókat, egyszerűen jólesik neki is és nekem is. Jó ilyenkor halkan tenni-venni, vigyázva az álmodókra.....Minden új színt kap ilyenkor. A fűszertartóm, a kenyér a konyhapulton. Olyan békés, olyan megnyugtató. Olyan jóleső érzés ilyenkor kávézni, és várni, amíg teljesen felbukkan a dombok mögül...

9 megjegyzés:

 1. A gyönyörű kenyered ! Milyen hangulatos képeket csináltál. A napsütés már mindenkinek jólesik, ilyen hosszú és hideg tél után:)

  VálaszTörlés
 2. Mesés képek! És ez a pár gyönyörű mondat! Igen, annyira imádom azokat a reggeleket amikor az élet csak egyszerűen magához ölel és olyankor minden olyan természetesen szép és tökéletes!

  VálaszTörlés
 3. Már nagyon vártuk ezeket a reggeleket azt hiszem, mindannyian.. Hosszú volt ez a tél, épp ideje, ennek a szép tavasznak, napsütésnek, amiről olyan kedvesen írsz!

  VálaszTörlés
 4. Berbette: ...mintha együtt keltünk volna reggel...csak én nem írtam le ilyen szépen, de ugyanezt éreztem...:)))
  A kenyered valami csodás, még konzultálunk ez ügyben! :)

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm Lányok... Úgy szeretem az ilyen reggeleket.. A kedvem is jobb, ha dolgozni indulok.Ezt mindenképpen meg akartam osztani veletek...

  Nem vagyok Mesterszakács: Én épp most szemezgetem a kovászoddal...

  VálaszTörlés
 6. Nagyon jók a képek... igazán átjön rajtuk az a bizonyos reggeli hangulat! :)

  VálaszTörlés
 7. Ezek a képek... Mintha egy békebeli kávézóban készültek volna:) S a kávéhoz még friss kenyér is jár! Mikor fogok én ilyen kenyeret sütni? Megyek hozzád pékinasnak - khm...lánynak:)

  VálaszTörlés
 8. Mamedve ne viccelj, te is csodás kenyereket sütsz. Én már csak tudom....

  VálaszTörlés