Sokszor és sokféleképpen főztem már töltött káposztát. Fazékban, bográcsban, (az nagyon finom) , még üstben is.Töltött káposzta imádó famílía a miénk. De kié nem? Minden lehetséges írást elolvastam a töltött káposztáról. De az igazi, a nagyszüleinktől hozott hagyomány szerint elkészített káposzta. Receptet nem írok. Minek is, hisz mindenki úgy készíti, ahogy otthon megszokták, megszerették.
A római tálban elkészült káposzta valami eszméletlenül finom. Puha, szaftos és az ízek remekül összefőnek-sülnek benne. 3-4 óra kell neki, hogy igazán fincsi legyen. Minden ugyanúgy készül, mintha fazékban főznénk. Alulra szalonna szeletek, rá egy adag savanyú káposzta, arra a töltelékek,közé egy kis füstölt ez+az, megint káposzta és annyi víz, hogy ellepje.Rá a fedő, hideg sütőbe betenni, aztán meg kivenni. Na kész is van.:)

Aki nekikészül, számoljon vele, hogy lakodalmas adag nem fog beleférni. 10 db nagy töltelék kényelmesen elfér benne, de több nem. Nálunk készült még csirkepörkölt bográcsban, úgyhogy ez a mennyiség most elég lett.

Készült hozzá kenyér és tepertős pogácsa is.
A római tálban elkészült káposzta valami eszméletlenül finom. Puha, szaftos és az ízek remekül összefőnek-sülnek benne. 3-4 óra kell neki, hogy igazán fincsi legyen. Minden ugyanúgy készül, mintha fazékban főznénk. Alulra szalonna szeletek, rá egy adag savanyú káposzta, arra a töltelékek,közé egy kis füstölt ez+az, megint káposzta és annyi víz, hogy ellepje.Rá a fedő, hideg sütőbe betenni, aztán meg kivenni. Na kész is van.:)
Aki nekikészül, számoljon vele, hogy lakodalmas adag nem fog beleférni. 10 db nagy töltelék kényelmesen elfér benne, de több nem. Nálunk készült még csirkepörkölt bográcsban, úgyhogy ez a mennyiség most elég lett.

Készült hozzá kenyér és tepertős pogácsa is.
Mi is emlegettük ma a töltött káposztát. Én szoktam lakodalmas adagot is, kemencében cserépedényekben:)
VálaszTörlésHú, ez istenien néz ki!
VálaszTörlésÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nálunk is ez volt nemrég, kedvenc ételem, degeszre tudom enni magam
VálaszTörlésMegenném, most! :)
VálaszTörlésHú, ez nagyon finom lehet:)
VálaszTörlésImádom a savanyú káposzta minden formáját. Tegnap fogyott el a székelykápszta nálunk, de esküszöm, szivesen ennék most a Te kápsztádból is:) Megúnhatatlan!
VálaszTörlésNagyon szeretem.Római tálban valahogy sokkal finomabb lesz, szerintem is.
VálaszTörlésMég soha nem készítettem töltött káposztát bográcsban. Soha jobbkor az ötlet! Köszönöm.
VálaszTörléshany fokon keszul?
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés