2011. május 27., péntek

Kenyérkék


Akármilyen meleg is van, de kenyér az kell. Vagy legalább valamilyen pékáru féleség. A suliba szendvicsnek, a főzelék mellé egy szelet..... Ilyenkor nyáron nem fogy annyi kenyér, mint egyébként. Az idő döglesztően meleg és nem esik jól csak a folyadék.
Nem tudom mostanában mi történik, de a csomagolás során a szendvicsek nem férnek be a szalvétába. Vagy a szalvéta kicsi, vagy a kenyér szelet nagy. Mindegy. Mindenesetre úgy döntöttem, hogy a kenyértésztát kettéveszem és két kis hosszúkás vekninek formázom meg. Jól elférnek a nagy jénaiban , kicsit összeforrnak sülés közben, de így legalább kedves kis szeleteket kapok. Sajnos a sütőm még nem alkalmas a szabadon ,sütőlapon sütésre, így muszáj vagyok a nagy jénaira formálni a tésztákat.

Recept: Limara jól bevált fehér kenyere


Mindent a recept szerint csináltam, kivéve a formázást. A megkelt tésztát ketté vettem és bagett szerűen formáztam a jénai hosszára igazítva. A két tésztát egymás mellé tettem és így sütöttem készre.
Sütés előtt liszteztem, szeretjük ilyen rusztikusan.....



3 megjegyzés:

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...