2011. május 14., szombat

Majonézes káposzta saláta


Egy hete nem volt még friss káposzta, pedig ebből még finomabb !
Pofon egyszerű a készítése.

Egy kiló káposztát vékonyra legyalulunk.  Megszórjuk sóval és félre tesszük, hogy összeessen.
Ez  fél-egy óra.  Ekkor két evőkanál cukrot  és két evőkanál 10 %-os ecetet öntünk rá, összeforgatjuk és a hűtőben tartjuk tálalásig.

Tálalás előtt jól kinyomkodjuk, salátás tálba tesszük.  4-5 evőkanál  majonézzel és egy kanálhegynyi  Erős Pistával össze keverjük és máris ehető.


A kisebbeknek is ízlett.


Recept a Nők Lapja Konyhája újságból.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom. Tudom, mert én is szoktam készíteni, bár lusta vagyok kivárni, hogy álljon, ezért én már direktben fűszerezem, majonézezem::)
    Ja, és párolt káposztával is finom, kencének.:)

    VálaszTörlés
  2. Reggel vettem egy akkora fej új káposztát, hogy a találkozós csapatnak is elég lett volna. Holnap nálam is ez lesz.

    VálaszTörlés
  3. Ezt én is hamarosan kipróbálom!

    VálaszTörlés