Egy hete nem volt még friss káposzta, pedig ebből még finomabb !
Pofon egyszerű a készítése.
Egy kiló káposztát vékonyra legyalulunk. Megszórjuk sóval és félre tesszük, hogy összeessen.
Ez fél-egy óra. Ekkor két evőkanál cukrot és két evőkanál 10 %-os ecetet öntünk rá, összeforgatjuk és a hűtőben tartjuk tálalásig.
Tálalás előtt jól kinyomkodjuk, salátás tálba tesszük. 4-5 evőkanál majonézzel és egy kanálhegynyi Erős Pistával össze keverjük és máris ehető.
A kisebbeknek is ízlett.
Nagyon finom. Tudom, mert én is szoktam készíteni, bár lusta vagyok kivárni, hogy álljon, ezért én már direktben fűszerezem, majonézezem::)
VálaszTörlésJa, és párolt káposztával is finom, kencének.:)
Ezt nagyon szeretném
VálaszTörlésReggel vettem egy akkora fej új káposztát, hogy a találkozós csapatnak is elég lett volna. Holnap nálam is ez lesz.
VálaszTörlésKi kell próbálnom! :)
VálaszTörlésEzt én is hamarosan kipróbálom!
VálaszTörlés