2011. május 14., szombat

Majonézes káposzta saláta


Egy hete nem volt még friss káposzta, pedig ebből még finomabb !
Pofon egyszerű a készítése.

Egy kiló káposztát vékonyra legyalulunk.  Megszórjuk sóval és félre tesszük, hogy összeessen.
Ez  fél-egy óra.  Ekkor két evőkanál cukrot  és két evőkanál 10 %-os ecetet öntünk rá, összeforgatjuk és a hűtőben tartjuk tálalásig.

Tálalás előtt jól kinyomkodjuk, salátás tálba tesszük.  4-5 evőkanál  majonézzel és egy kanálhegynyi  Erős Pistával össze keverjük és máris ehető.


A kisebbeknek is ízlett.


Recept a Nők Lapja Konyhája újságból.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom. Tudom, mert én is szoktam készíteni, bár lusta vagyok kivárni, hogy álljon, ezért én már direktben fűszerezem, majonézezem::)
    Ja, és párolt káposztával is finom, kencének.:)

    VálaszTörlés
  2. Reggel vettem egy akkora fej új káposztát, hogy a találkozós csapatnak is elég lett volna. Holnap nálam is ez lesz.

    VálaszTörlés
  3. Ezt én is hamarosan kipróbálom!

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...