A múlt heti blogos-fórumos találkozó óta mindenkinek van sütni és főzni valója. Nekem is. Már másodszor sütöm azóta. Reggelire ettük mindenféle finomsággal:házi vajjal, Gabojsza féle lekvárral..Tökéletes. .Mind állagában, mind ízében.
És po-fon-egy-sze-rű elkészíteni. Nem kell félni a hajtogatástól. Mert aki főzni és vasalni tud, az tésztát is tud...hajtogatni.
És po-fon-egy-sze-rű elkészíteni. Nem kell félni a hajtogatástól. Mert aki főzni és vasalni tud, az tésztát is tud...hajtogatni.
A tészta receptje Gondaanyué. Ő is gyakran süti. Egy alaprecept, ami számtalan sós és édes variációban készíthatő. Nálunk a sajtos a favorit.
A tészta már a hajtogatásnál és formázásnál is gyönyörű réteges, sütés után pedig.....
Recept Gondaanyutól A tészta már a hajtogatásnál és formázásnál is gyönyörű réteges, sütés után pedig.....
Frissen reggelire itt sajtosan és tojással lekenve. Nálunk nem szeretik a porcukrot:)
Utolsó hajtogatás után lehet fagyasztani a tésztát, így készült a találkozós is.
Nagyon finom megtöltve, szilvalekvárral, gesztenyével, csokoládéval.
Gyönyörűek, Babett! Hogy bírta az éjszakát ?
VálaszTörlésNagyon jól! Minimálisra csökkentettem a sütőport. és nem keltek túl egyáltalán.
VálaszTörlésGyönyörűek!!
VálaszTörlésJó ideje keresek már ilyen szépséges croissant receptet, azt hiszem, most megtaláltam:-))
Gyönyörűek! Ki kell próbálnom! :)
VálaszTörlésGyönyörűek lettek, szívesen megkóstolnék egyet.
VálaszTörlésUtolsó hajtogatás után lehet fagyasztani a tésztát, így készült a találkozós is.
VálaszTörlésNagyon finom megtöltve, szilvalekvárral, gesztenyével, csokoládéval.
Nagyon szépek lettek
VálaszTörlésSütés után pedig... na, én kóstoltam:))) Mmmmm, übereli a pékségekben kaphatót. Engem azért érdekelne az édes változat is, mert mi nagyon édesszájúak vagyunk:DDD mamedve
VálaszTörlés