2011. július 29., péntek

"Férfilecsó"





Minden úgy kezdődött, hogy a kertben szép számmal pirosodni kezdtek a paradicsomok, és a paprika is erős fejlődésnek indult. Indult, mint a mi lecsó főzésünk. Már a múlt héten megbeszéltük. Elterveztük. Hogy a bográcsban főzzük az ELSŐ kerti lecsónkat. De hogy ,amikor folyamatosan esik. Hát mégsem lehet az első kerti lecsót szakadó esőben főzni??? Nem hát. Ezt megbeszéltük. De az eső csak nem akart elállni. Tegnapig.

Mint "derült"égből a villámcsapás, úgy tudatosult bennünk, hogy lehet menni a kertbe leszedni a hozzávalókat. Mert a "férfilecsó"úgy készül ám, hogy minden hozzávalót akkor és frissen kell leszedni. Én mint "nő" nem készülve a "fergeteges"napsütésre a lehető legjobban szétszedtem a lakást. Tudjátok, ilyenkor jó pakolni, hűtőt olvasztani, lomolni a gyerekszobában.

- Neeeem baj,- mondták a "férfiak"- csak pakolj, majd mi elintézzük.


És leszedve a friss zöldségeket minden adott volt egy jó"férfilecsóra".


Az időjárás:)

A daraboló munkás:)

Az újság, amire pucolni kell a hagymát:)


A megfelelő tűz, és bogrács:)


A precíz szeletelés:)



És kész a szalonnás lecsó!Higgyétek el, nagyon finom lett!

Nekem csak terítenem kellett,
meg sütni egy kenyeret hozzá:)

3 megjegyzés:

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...