2011. július 17., vasárnap

Illatos cipók

Ebből a blogból  származik a recept, valakitől elkalandoztam egyszer ide, és megjegyeztem. Ha szétnéztek sok szépet láthattok.
Olyan lisztjeim, ami az eredetiben írva vagyon nem voltak, így ami volt abból gazdálkodtam.

Összesen 75 dkg liszt kell, én vegyesen tettem:   20 dkg fehér tönköly
                                                                         20 dkg teljes őrlésű tönköly
                                                                         20 dkg durumbúza liszt
                                                                          5 dkg teljes őrlésű rozs
                                                                         10 dkg BL 55-ös finomliszt
Hozzátettem rendesen a 4 dkg vajat
                                     2 dkg élesztőt
                                    200 gr joghurtot
                                      két kismérő kanál sót
                                      180 gr vizet és 180 gr tejet, ezt nem egyszerre.

Dagasztógép szépen bedagasztotta, majd egy órán keresztül kelt.
Deszkán átgyúrtam, elfeleztem és hosszúkásra formáztam.
Kisebb tepsibe sütőzacskóba tettem mindkettőt. Lisztet szórtam a tetejükre, éles pengével , a pengét ferdén tartva a közepét végig vágtam.
Bő fél órát kelt még,  aztán ment az előmelegített sütőbe.  Amikor már szép barna volt a zacskót letéptem a tetejükről és úgy sült vagy 10 percig.
Tetszik !

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper lett!:-)))
    Régebben én is jártam erre az oldalra:-))

    VálaszTörlés
  2. Nekem is tetszik! Én jobban szeretem így két cipóban sütni, mint egyben egy nagyot.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom, ízes kenyér. Néhány receptet kinéztem ott az oldalon...

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek lettek, de jó is annak aki a saját kenyerét eszi.

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...