2011. július 3., vasárnap

Levesben főtt,sült töltött csirke rucolával

Hideg, szél és 12 fok. Nem hiszem , hogy bárkinek is ezek a szavak jutnak eszébe ha a nyárról beszélgetünk. Nem mintha néha nem esne jól egy kis hűvös a nagy nyári melegben,na de ennyi????
Mindenesetre már pénteken elhatároztam, hogy ez lesz a vasárnapi ebéd. Gyönyörű szép volt a rucola a kertben, a húslevesből meg nem akar fogyni a főtt hús. A csirkét megtöltöttem, szépen eligazgattam és megfőztem a levesben. Óvatosan kiemeltem, tepsibe raktam. megkentem paprikakrémmel, fűszereztem és jó alaposan meglocsoltam kacsazsírral. Ment a forró sütőbe amíg szép pirosra nem sült. Közben párszor meglocsoltam, hogy ne száradjon ki.
Amíg sült elkészítettem a salátát. Ennyi idő bőven elég. Kényelmesen elkészültem vele.

A recept Gondaanyué. Tökéletes és nagyon finom. Én meglocsoltam még egy kis balzsamecettel is. És!!! A kertben termesztett rucolánk nagyon finom!!!A képek sárgák, tipikusan borús idős képek:) A csirkéről hiányzó alkatrészeket már nem tudtam pótolni a fotózáshoz:)

4 megjegyzés:

Kolbászos torta

A 70. nagyon meg lett ünnepelve. Azt mondta a Pali bácsi, hogy a 75-diken  egy gyerekkori jó barátja a Csík János fog itt muzsikálni :) Ige...