2011. július 3., vasárnap

Megújulás

Másfél évig tartott az építkezés.  Most szombaton újra a MOM Művelődési Ház udvarára költözött a Biopiac.
Meg kell mondjam, az árusok között nem várta senki.  Ott a parkolóban, bár szűkebb volt a hely, de jól éreztük magunkat.
A mi "boltunk" ez volt több, mint két évig:


Éppen szüreti ünnepség volt.

Ez pedig a mostani:
Majd belakjuk, de azt hiszem szeretni nem fogjuk.  A táblát le kellett venni, szüreti és egyéb ünnepségről valószínű szó se lehet, mert a ház elé  kirakni semmit nem lehet senkinek, annyi nem szabad, nem lehet van, hogy épp csak levegőt vehetünk.

Épületben boltot azok kaptak, akiknek csak így lehet árusítani.
A zöldségesek nájlon sátor alatt lehetnek, az eddigi nádtetős árusítóhelyeket lebontva valahol elraktározza a Biokultúra Egyesület.

Ezeket reggel össze kell állítani, délben szétszedni.  A polcokat, asztalokat vagy hazaviszik, vagy  bekéretzkedtek az üzletekbe. Hozzánk hárman pakolják a polcaikat, hűtőiket.
Volt káosz szombaton fél kettőkor.
Ez biztosan divatosabb, biztos valami menő és trendi  tervezőiroda készítette a terveit, de a faház az meleg, barátságos, ez meg olyan....kórházas. Azt mondta valaki, hogy rideg lett az egész piac. 

Szép lett a Művelődési Ház, szép az udvar.  Csak idegen.  Semmi természetesség, azt is mondta valaki, hogy milyen sznob lett a környezet. 
Mi maradtunk ugyanolyanok. 
Egyenlőre nem érezte senki jól magát, szerintem a vevők sem, mindenkit keresgélni kellett, és     jól széthúzták a piacot, sokat kell gyalogolni.

Ez az egyik  vége, itt vannak a kézművesek.

1 megjegyzés:

  1. A régi sokkal barátságosabb volt szerintem is. Azért majd élőben bevizsgáljuk egyszer..

    VálaszTörlés